Alle turer

Røros

Røros - en spesiell gruveby på fjellet som med sin 330 års kobberhistorie har satt merker etter seg i stor omkrets. Vi følger stiene og er innom mange av nord-gruvene på turen.

Røros ligger ca. 30km. fra Bekken gård. Mellom Hessdalen og Røros går det mange stier i fjellet. Vi følger en av disse til Røros. Vel fremme på Røros er det klart for opplevelser, mat og overnatting. Neste dag rir vi en annen sti hjem.

To- eller tredagers setertur med overnatting

Disse turene kan legges innom tre andre kommuner foruten vår egen Holtålen. Vi rir og lar oss beverte på sætrer i Forbygda og/eller Synnerdalen i Midtre Gauldal kommune, eller drar over til Hedmark og Vangrøftdalen i Os kommune.

Vi vil oppleve meget eksklusivt terreng og ikke minst levende seterkultur. Forrelhogna topp er et mål på turen om været og kondis tillater(øvre del av fjellet kan ikke rides). Høyeste punkt ca. 1300 meter. I Forrelhognaområdet kan vi legge turer av to eller tre dagers varighet.

Til Mugg-gruva

Da rir vi via Grøtådalen til Rugeldalen og Johan Falkbergets rike. På "Mugg" tar vi matpause i den restaurerte smia, mens hestene kviler i stallen. Veien videre går over til Hegsetvollen - Hersjøen og fram til Bekken.

På turen får vi oppleve gruvestiene i fjellet som slynger seg gjennom kulisser av mosehvite vidder. Et særegent terreng som både viser oss det forgagne gruvesamfunnet og litt av det ennå bestående vakre setermiljøet ved Hersjøen. Turens høyeste punkt er ca. 1000 meter.

Sider

Kontakt oss gjerne!

Kontrollspørsmål som skal sikre at den som fyller ut skjemaet er et menneske og ikke et program.