Rideturer

Vår visjon: - ingen gruppe for liten og ingen tur for kort!

Vi arrangerer turer på islandshest i Hessdalsfjella. Med beliggenhet i vakkert fjellterreng, og en gård fra 1700 tallet som vår base, kan vi tilby opplevelse og natur fra hesteryggen.

Vi har 15 snille, men spreke islandshester til fjellridning. Blant disse har vi hester som passer de fleste typer ryttere. For nybegynnere og erfarne. Vårt turprogram er fleksibelt. Det vil si at vi står til tjeneste først og fremst når det passer deg å ri og tar hensyn til dine ønsker og erfainger. Våre turer kan variere fra småturer på noen timers varighet til tredagersturer med overnatting.

  • vi guider alle turer
  • vi rir alle dager, og er veldig fleksibel
  • vi forlanger ingen erfaring for å kunne ri hos oss, men vil at det skal være av lyst og motivasjon.
  • vi tar ting "på sparket" - hvis vi er ledig.

Hvor vi rir

Vår beliggenhet er gunstig. Omkranset av, og med kort vei til, fjellheimen. Nært oss har vi setertraktene Hersjøen, Øyongen, Elgsjøen, Finnsådalen og Meiåen som vi kan besøke via de gamle seterveiene. Ypperlig for dagsturer.

På fjellet går det stier og gamle gruveveier i mange retninger. Da særlig i retning sør/øst mot Rørosområdet.

Rir vi mot sør/vest kommer vi til Forrelhognaområdet og villreinens rike. Her benytter vi veier, stier og den gamle pilgrimsleden når vi besøker setertraktene i Forbygda, Budalen eller Dalsbygda med "Forrelhogna topp".

Korte turer (2-3 timer)

Går i nærsonen og lavere terreng, men inneholder det meste. Vi kan starte på vei, ri etter stier i skog og åpent lende,kan krysse elver og har lange strekninger der vi kan tølte - hvis vi vil.

Dagsturer (8-9 timer)

Da har vi tid nok til å komme oss opp på de hvite vidder. Ri etter gruvstiene og til Johan Falkbergets rike, ta Øyongen rundt, eller ikke minst, vakre Hersjøen og Kjølidalen rundt. På dagsturene er det obligatorisk pause med mat og drikke. Valgfritt om du vil ha med niste eller om vi tar felles bespisning.

Rørostur/setertur m/overnatting

Turer der det med fordel kan være greit med litt erfaring. Dagsetapper på ca 3 mil m/overnatting I Forellhognaområdet der vi får bevertning og seng på aktive sætre -pluss litt mat underveis. På Rørosturene har vi seng og mat på Fjellheimen - pluss mat underveis. Ekslusive turer som må planlegges for hver tur.

Opphold, mat og drikke på turene

Er inkludert i pristilbudet. Vi beregner en skikkelig varmrett pr. dag i tillegg til frokost og kveldsmat. På turer der vi må lage måltidene selv forventes litt hjelp fra deltagerne. Vi ser på pausene og måltidene som sosiale høydepunkter, men det er fullt mulig å ha med egen mat uten at det ødelegger noe som helst. Det vil selvsagt gi reduksjon i pris.  

Kontakt oss gjerne!

Kontrollspørsmål som skal sikre at den som fyller ut skjemaet er et menneske og ikke et program.