Gjestegården

Gjestegården Kjerrengvollen

- I daglig tale kalt "Posten" av den gode grunn at det tidligere var posthuset for den søndre del av Hessdalen.

Gården var, i en 100 års periode fra 1880 - 1980, et transportmessig  knutepunkt i dalen. Etter at Rørosbanen var et faktum, skapte det store endringer i post og godstransport. Og ikke minst også for persontransport. I hele regionen. Toget fraktet gods og post til og fra stasjonene, andre overtok eller leverte dertil.

Folk fra Kjerrengvollen var i 3-4 generasjoner innblandet i det meste av den type transport  her i Hessdalen. Først med hest og vogn/slede i flere tiår til  overgang med motorisert ferdsel rundt 1930. Men bilene gikk i de første par tiår bare på barmark - forståelig nok. Fra midten av 1950-årene fikk Hessdalen vinterbrøyta vei og hesten ble borte fra veien i transportsøyemed.

Min foreldregenerasjon sto for den mest aktive perioden på gården. De var 5 brødre som levde og jobbet i lag. Med gården, med buss og lastebiler. Det gikk i transport av folk og dyr og alt av varer og gods som måtte fraktes til eller fra gårdene i bygda. I tillegg, som nevnt postvirksomheten, men ikke å glemme, med den lange og strenge vinteren 650 moh nord for Dovre;  den innsatsen det var å holde veien åpen om vinteren.

Bygningsmassen slik vi ser den i dag er stort sett de 5 brødrenes verk "Karan på Posta" eller "Postkaran", som de ble kalt i dagligtale, hadde et samhold og en atmosfære rundt seg som var unik. Det lå en positivitet i det begrepet. Vi synes enno å merke eimen av postkaran`s harmoni i veggene, og vi like å tru at også du, om du blir vår gjest, vil merke freden og lunheten i huset.

Jeg og min familie, har gjort om fjøset til stall, og fått hestene tilbake på gården. Om du vil bo hos oss for en kortere eller lengre periode kan vi ta deg med på våre islandshester til våre snille fjell.

Men du er like velkommen om du bare vil besøke oss - uten å ri.

Velkommen til oss - velkommen til Gjestegården Kjerrengvollen!

Overnatting

På gården:

7 soverom med sengeplass for inntil 15 personer - moderne bad - velutstyrt kjøkken - og stor og romslig stue.

Hytte:

  • Soveplass for 3-4 pers
  • Baderom med dusj og klosett
  • Hyggelig stue m/ kjøkenkrok

Utleie m/sengetøy Pris: kr.350,- pr. pers. Minstepris kr. 700,- Be om pristilbud for større grupper.

Kontakt: Tlf. 72 41 61 68, mob. 950 45 320

E-post: post@bekken-gaard.no